Kinderdagverblijf en Peuteropvang

Binnen de vestigingen van Kits Oonlie wordt er voornamelijk met twee verschillende groepen gewerkt. Namelijk een babygroep voor kinderen van ongeveer 3 maanden tot 24 maanden en een peutergroep van 24 maanden tot 4 jaar. Op de vestiging in de wijk Plan Oost (Heiloo) is er een verticale groep. Hier spelen kinderen van ongeveer 3 maanden tot 4 jaar bij elkaar in een groep. Uiteraard staan op elke groep gediplomeerde medewerkers en zijn stagiaires altijd boventallig ingedeeld.

De babygroep

Op de babygroep wordt zoveel mogelijk hetzelfde ritme als thuis gevolgd. Met name het eet- en slaapritme is veranderlijk in deze leeftijd. Omdat kinderen zich het prettigst voelen bij het volgen van hun eigen ritme en zich hierdoor veilig voelen zullen zij goed gedijen in de groep. Ook het verzorgen, knuffelen, schootspelletjes, liedjes zingen en kinderen de wereld om zich heen laten ontdekken zijn dagelijks terugkerende bezigheden op de babygroep. Voor de dreumesen is er een vaster ritme. Ze eten gezamenlijk aan tafel en doen mee met verschillende activiteiten, zoals bijvoorbeeld knutselen, liedjes zingen, dansen en buiten spelen.

Peutergroep

Als kinderen 24 maanden zijn, wordt het tijd voor de volgende stap. De dreumes/peutergroep biedt de uitdaging waar de kinderen op dat moment aan toe zijn. Uitdagender speelgoed, kinderen waar je van kan leren, samen leren spelen en het stapsgewijs zelfstandig worden (van tuitbeker naar een gewone beker, van luier naar onderbroek, van zich laten aankleden tot zelf aankleden).

Op de peutergroep (en de verticale groep) wordt gewerkt met het totaalprogramma Puk & Ko. Puk & Ko is een programma dat zich richt op de brede ontwikkeling van peuters. Taalontwikkeling staat hierbij voorop, daarnaast is er in Puk & Ko aandacht voor sociaalcommunicatieve vaardigheden en een eerste oriëntatie op rekenen. De handpop Puk speelt de hoofdrol in Puk & Ko. Puk treedt op als schakel tussen leidster en kinderen. Via de pop worden de kinderen betrokken bij een activiteit. Puk maakt dezelfde dingen mee als de peuters en creëert daarmee veilige, herkenbare situaties.

Verticale groep

De verticale groep bootst de thuissittuatie enigzins na, doordat zowel baby's, dreumessen en peuter door en met elkaar spelen. De veiligheid van de baby's wordt uiteraard gewaarborgd door de medewerkers. Op deze groep leren kinderen veel van elkaar en helpen ze elkaar ook. De jongste kinderen trekken zich op aan de ouderen en de oudere kinderen voelen zich groot, omdat ze de jongere kinderen kunnen helpen. Het helpen van andere kinderen vergroot het zelfvertrouwen.

Buitenschoolse opvang

De buitenschoolse opvang bestaat uit verticale groepen. Dit houdt in dat kinderen met de leeftijd van 4 jaar tot 13 jaar gezamenlijk worden opgevangen met een maximum van 22 kinderen per groep.

Ook op deze groep leren kinderen veel van elkaar. De jongere kinderen leren van de oudere kinderen en de oudere kinderen helpen de jongere kinderen. De emotionele- en sociale veiligheid van de kinderen op de groep wordt gewaarborgd door de pedagogisch medewerkers. Dit doen zij door het groepsklimaat en groepsproces te observeren en, indien nodig, aan te passen. Op deze manier krijgen alle kinderen de ruimte om zich op een veilige en prettige manier te ontwikkelen. Tevens wordt het functioneren van de kinderen op de groep binnen de teamvergadering besproken.

Om ervoor te zorgen dat er voldoende ontwikkelingsmateriaal aanwezig is op de groepen voor alle leeftijden, inventariseren de hoofdleidsters en de pedagogisch adviseurs regelmatig het inventaris.

Bij de buitenschoolse opvang van Kits Oonlie is er gekozen voor een middagprogramma met veel ruimte zodat kinderen de mogelijkheid krijgen zich te ontladen na een schooldag. Hierdoor zijn er tal van mogelijkheden om in te spelen op de individuele behoeften van de kinderen. De volgorde van het programma kan per vestiging en groep verschillen.

De vestigingen van Kits Oonlie beschikken over een grote verscheidenheid aan speelmogelijkheden, waar de kinderen dankbaar gebruik van maken. Uiteraard voldoen alle speelmaterialen aan de geldende veiligheidsnormen.

Doorzoek deze website

Virtuele tour Kits Oonlie

Volg de virtuele tour van Kits Oonlie

 

 

Kits Oonlie BV | Centrale Administratie | Holleweg 100 | 1851 KK Heiloo | T. 072 5323576 | E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | I. http://www.kits-oonlie.nl
Op alle leveringen en diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing zoals gedeponeerd bij de K.v.K. te Alkmaar

Kits Oonlie is in het bezit van het HKZ keurmerk