Puk met rugzak

Om het stimuleren van de ontwikkeling verder vorm te geven heeft Kits Oonlie ervoor gekozen om bij de kinderdagverblijven, met uitzondering van kinderdagverblijf Picobello, en de peuteropvang te werken met het Voor- en Vroegschools Educatieprogramma (VVE) Uk & Puk.

Uk & Puk is een educatief totaalprogramma, gericht op de brede ontwikkeling van kinderen van 0 tot 4 jaar. Uk & Puk is speciaal ontwikkeld voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Taalontwikkeling staat daarbij voorop: spreken, luisteren, en uitbreiding van woordenschat zijn belangrijke onderdelen. Daarnaast is er bij Uk & Puk aandacht voor sociale vaardigheden, motoriek en is er een eerste oriëntatie in rekenen.

Uk & Puk bestaat uit een vrolijk gekleurde handpop, genaamd Puk. Hij maakt dezelfde dingen mee als de kinderen en leeft dus in een voor hen herkenbare leefwereld. Puk betrekt de kinderen bij de activiteiten en lokt zo op een veilige manier interactie uit.

Uk & Puk is opgebouwd uit verschillende thema’s. Als extra steuntje in de rug is er voor bijna 4-jarigen het activiteitenthema: “Ik ga naar de basisschool”. Met het totaalprogramma Uk & Puk krijgen de kinderen een goede start in het basisonderwijs. Aan de hand van de thema’s worden verschillende activiteiten aangeboden. De activiteiten zijn geschikt voor horizontale- en verticale groepen en sluiten aan bij het normale dagritme van Kits Oonlie. Uk & Puk gebruikt dagelijkse routines, zoals samen eten of buitenspelen, als vertrekpunt voor speelse activiteiten. Hierdoor worden dagelijkse bezigheden omgebogen tot leersituaties. De activiteiten worden uitgevoerd in grote en kleine groepen en bestaan uit luister-, ontdek-,  kring- en pukhoekactiviteiten. Niet alleen de peuters worden betrokken bij de activiteiten maar ook aan de baby’s worden leuke activiteiten aangeboden, uiteraard op een aangepast niveau en met andere doelen. Bij de baby’s ligt de nadruk vooral op het ervaren in plaats van het doen. Wanneer een kind geen interesse heeft of niet mee wil doen wordt hem/haar een andere activiteit aangeboden.

VVE INDICATIE

Kinderen die risico lopen op een onderwijsachterstand kunnen een aanvullende VVE-indicatie krijgen. Dit bekent dat zij het advies krijgen extra dagdelen naar de kinderopvang te komen. De extra dagdelen worden gesubsidieerd door de gemeente. Kits Oonlie heeft momenteel twee locaties die VVE geregistreerd zijn; Peuteropvang Noord en Peuteropvang Zuid. 

Wanneer u denkt dat uw kindje in aanmerking komt voor een VVE-indicatie dan kunt u dit aangeven bij uw CJG-locatie (consultatiebureau).

 

Doorzoek deze website

Virtuele tour Kits Oonlie

Volg de virtuele tour van Kits Oonlie

 

 

Kits Oonlie BV | Centrale Administratie | Holleweg 100 | 1851 KK Heiloo | T. 072 5323576 | E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | I. http://www.kits-oonlie.nl
Op alle leveringen en diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing zoals gedeponeerd bij de K.v.K. te Alkmaar

Kits Oonlie is in het bezit van het HKZ keurmerk